Аз съм зодия Близнаци

Аз съм зодия ...
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (4 Votes)

       Близнаци е третият знак от зодиака и неговите представители с охота биха ви разказали всичко, което знаят за него. Те просто обожават да говорят! За по-интровертните водни и земни знаци леките и въздушни Близнаци често са повърхностни и досадни с безсмисленото си (според първите) бърборене.


     Но движещата сила, която стои зад близнашката приказливост, е техният ум – той търси интелектуални предизвикателства и непрекъснато преравя умовете на другите за информация. Най-приятното им занимание е да споделят наученото с важните за тях хора, като по този начин развиват и поддържат взаимоотношенията си. Близнаците са остроумни и почти винаги душата на компанията. Скучен Близнак? Никога! Празнодумец – да, но не и скучен.
   Сред представителите на зодията се срещат не само приказливци, но и добри слушатели. Невероятно, но факт. Успееш ли да грабнеш вниманието им, включиш ли техния вътрешен интелектуален акробат, ще попиват всяка твоя дума и трескаво ще мислят. В противен случай Близнакът започва да шава, да се оглежда и неспокойно да търси изход за бягство от тази така досадна ситуация.
   Близнаците носят в себе си една непримирима двойственост – ин и ян, мъжко и женско, добро и зло. Те умеят да виждат двете лица на всяко нещо. Най-изнервящото за околните обаче е това, че никога не знаят кое лице Близнакът ще покаже в дадения момент.
    Още по-малко пък самият той има представа, но не се и терзае да установи. За него животът е многообразен, а истината – относителна. Когато всичко тече и всичко се променя, как можеш да застопориш реалността върху едно мнение или един-единствен принцип? Не можеш, биха казали   Близнаците. Или ни приемате такива каквито сме – непостоянни, променливи и искрящи, или просто ни пускате да летим нататък.
   Близнаците са адаптивни, сръчни и притежават удивителната наполеоновска способност да вършат няколко неща наведнъж. Те нямат хоби, а цяла кавалкада от хобита, интереси и занимания. И всеки ден изниква по нещо ново. Вълнуващ живот, нали? Лошото е, че с тази си нагласа Близнаците "клъвват" оттук-оттам и никога не довършват нищо докрай, нямат възможност да оформят цялостна картина в главата си и остават да се реят по повърхността на живота, разпилявайки интелектуалния си потенциал.
   Когато става дума за физическа активност и спортове, Близнаците няма да ги срещнете непременно във фитнес залата. Те обичат груповите спортове, игри и забавления. Волейбол, баскетбол, тенис по двойки – с готовност ще се включат. Да не забравяме обаче и гимнастиката за техния пъргав ум и за сръчните им ръце.
   Със същата готовност се впускат и в интелектуални игри и състезания като табла, шах, скрабъл, въобще всичко, което може да стимулира сивото им вещество. Ще ги срещнем в кръжоци по моделиране, както и в литературни клубове и курсове по творческо писане, където на воля жонглират с любимата си играчка – думите. Неслучайно най-населените с Близнаци професии са журналистическата, редакторската, коректорската, издателската. Срещаме ги също и като преводачи, учители, преподаватели. Те са невероятни разказвачи и повествователи.
   Имат младежка физика и детско излъчване. Нервната им система е чувствителна и не издържа дълго на стрес. Близнаците мислят, играят си с концепции, правят взаимовръзки и понякога не могат да се спрат – мисленето им става натрапливо, компулсивно, губят сън, нервната им система се обтяга.
  Необузданият мисловен процес често е резултат от емоционални преживявания, за които не си дават сметка – нещо се случва в душата им, но е толкова неясно, мъгляво, сенчесто и застрашително... В царството на мислите Близнаците са царе, но в страната на чувствата се изгубват.
    Затова трябва да се научат да овладяват този див мустанг – собствения си ум. Чудесно средство за постигане на вътрешно равновесие са йога и дихателни практики. Меките, пастелни тонове на жълтото и синьото също ги успокояват.
    Близнаците обичат да се изразяват и не го правят само със словото – до каквото се докоснат, се превръща в злато. Имат сръчни ръце, с които обичат да изобретяват, да разглобяват, да сглобяват, също като Меркурий, който управлява техния знак. Богът Хермес – древногръцкото съответствие на римския Меркурий – още като невръстен младенец, току-що излязъл от люлката си, измайсторява от коруба на костенурка първата лира, която подарява на брат си, ослепителния слънчев бог на изкуствата Аполон.

    Много Близнаци прекарват уикендите в чукане, тракане и човъркане, а накрая изпод ръцете им се пръква ново приспособление за окачане на клетка за птици на прозореца на офиса им. Ръчният труд също може да бъде чудесна форма на медитация и средство за дисциплиниране на близнашки ум.
    Що се отнася до взаимоотношенията, от Близнаците излизат много по-добри приятели, отколкото любовници. Това, което ги вълнува и интригува е не толкова самата любов, отдаването и ежедневния ангажимент към някого, колкото идеята за любовта. Да не забравяме, че са любопитни, любознателни и непостоянни същества, вярващи, че най-интересното предстои.
    Вдъхновява ги преди всичко непознатото и когато нещо стане познато до болка като стара дреха, интересът им се изпарява. Затова, половинки на Близнаци, помнете, че връзката ви ще просъществува, ако сте забавни, изненадващи и променящи се така, че непрекъснато да интригувате любимите си Близнаци.
   Бъдете нови всеки миг! Доколкото можете, разбира се. 

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg