Управявайте високото си кръвно налягане с тази проста диета

Хороскоп по планети
Typography
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Стотици изследвания свидетелстват за ползите от тази диета за хипертония.
Осъществяването на промени в диетата е доказан начин да се контролира високото кръвно налягане. Тези промени могат също да ви помогнат да отслабнете и да намалите вероятността от сърдечни заболявания и инсулт.

Високото кръвно налягане (хипертония) е най-големият предотвратим и лечим рисков фактор за хронични заболявания в света. Повече от 85 милиона души (1 на 3 възрастни) в САЩ и повече от 1 милиард (40% от възрастните) в света имат хипертония.

Той е основен рисков фактор за инсулт, инфаркт, сърдечна недостатъчност и бъбречна недостатъчност. Въпреки това, тъй като рядко предизвиква симптоми, много хора не знаят, че имат такива симптоми, докато много хора, които го имат, не го контролират адекватно.
Адаптиране на DASH диета

Стотици изследвания свидетелстват за значителните ползи от диетата за кръвното налягане. Диетичният подход към спиране на хипертонията (DASH) диета е най-тестваният и практичен подход към диетата. Това всъщност не е диета сама по себе си, а начин на хранене, специално предназначен за хора с хипертония.

Макар и подобна на всяка форма на здравословно хранене , тя също така включва по-голям акцент върху магнезия и калция, като и двете показаха, че намаляват кръвното налягане, както и намаляват натрия . Тя не изисква специални храни, просто отговаря на дневните и седмичните хранителни цели . Планът препоръчва:

    Яденето на зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни
    Включително млечни продукти без мазнини или ниско съдържание на мазнини, риба, домашни птици, боб, ядки и растителни масла
    Ограничаване на храни с високо съдържание на наситени мазнини като мазни меса, пълномаслени млечни продукти и тропически масла като кокосово, палмово масло и палмово масло
    Ограничаване на подсладените със захар напитки и сладкиши

О, и намали алкохола . Тежкото пиене е известен рисков фактор за високо кръвно налягане.

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg