Виж своята славянска зодия

Любопитно
Typography
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

 Виж своята славянска зодия

Росомаха
    (10 януари - 9 февруари)

    Росомахата е звяр, с който нито един ловец не влиза в допир по собствена воля. Както никой друг, тя защитава своите земи и ревниво следи всеки, който минава през нейна територия. Не понася онези, които искат да се заселят на земята й, да ловуват, да копаят дупки, да отглеждат малки.
    Родените под знака на Росомахата поставят много по-силно от другите хора интересите на общността над личните си интереси.
    Росомахата не обича да се излага на показ, избягва откритите места, отнася се критично към себе си, не се заблуждава нито за ума си, нито за външността си. Затова и има много повече верни и предани приятели, отколкото по-ярките си и надути събратя по гора. Бърлогите на росомахата са чисти, самата тя може да се похвали с чиста козина и здрави нокти. Това е рядко срещано животно, което никой не мрази. Уважават го дори врагове и противници, познавайки неговия кодекс на честта. Предварително знаят какво могат да очакват от росомахата и не се страхуват да се обърнат с гръб към нея.
   
    Врана
    (10 февруари - 9 март)

    Враната е мъдра птица. За хората тя коментира язвително, че главният им мозък за нищо не става, а гръбначният горе-долу. Всъщност тя просто разбира това, за което на мъдреците са нужни години мъчителни размишления.
    Враната веднага отговаря правилно на въпрос, върху който си блъскат главата много знаячи. Тя по-скоро усеща, отколкото разбира, и прескачайки логическата последователност, дава на мига верен отговор. Как обаче е стигнала до него, не може да обясни. Много рядко враните стигат до върха в управлението. И то защото виждат много надалече, а народът надалече не върви: дори една стъпка да направи напред - къса с изконни ценности, нарушава вековната традиция, заветите на някакви неграмотни деди, предава отечеството...
    Ако от време на време враната полита нагоре, то е само защото не казва всичко, което вижда зоркото й око, иначе ще я пребият и изхвърлят като безумец. Обикновено враните не бързат и са спокойни - истинската мъдрост не търпи суетата. Виждат всичко напред и ако искат да клъвнат ябълка,не тичат след търкалящите се по пътя, а направо отлитат към мястото, където ще спрат.

    Хермелин
    (10 март - 9 април)

    Хермелинът е зверче, което чувства у себе си велика сила. Толкова е препълнен от нея, че даже тя се излива от ушите му. Не стои на едно място нито миг, винаги е в движение. И ако някой го види неподвижен, дълбоко бърка, мислейки, че най-накрая е видял хермелин в покой. Той трескаво измисля сто сложни трика наведнъж - как да проникне в съседната гора и да ограби други хермелини, или вече е планирал как да удуши всички противни белки в неговата гора и в съседните.
    Хермелинът е толкова уверен в себе си и в своята правота, че не го интересуват никакви правила, наредби и закони. Той искрено вярва, че върши добро и необходимо дело, когато ограбва катерицата - гледай каква е тлъста!, или души белка - стига си врещяла! Така че го обичат и му се възхищават не само за ловкостта му, но и за постъпките му.
    В крайна сметка се оказва, че Хермелинът най-често е безкористен и отзивчив човек, който по-охотно от другите се отзовава на помощ. При това може да даде назаем на нуждаещите се както своето, така и чуждото, еднакво искрено.
   

    Жаба
    (10 април - 9 май)

    Жабата е може би най-удивителното животно, тъй като може да живее и във водата, и на брега. Даже обитава дърветата в гората. Тази забележителна приспособимост дава на човека, роден под знака на Жабата, възможност да работи както най-прости неща - например дървосекач в гората, така и да заема най-висшите постове в държавата, да командва войски, да достига висоти в музиката, литературата, изкуството и науката.
    Жабите са склонни по-малко от другите да падат духом, тъй като навсякъде им е добре. Но това има и обратна страна - те рядко се стремят да постигнат нещо повече. Човекът-Жаба може например цял живот да работи като градинар, макар да знае отлично, че би могъл, ако се потруди малко повече, да стане управител, вожд или цар в страната си. И защо?, обикновено отговаря Жабата. И така ми е добре. А царят отвсеки се пази, винаги е виновен, всички висят на шията му...
    Жабите ги ценят за златните им сърца, скрити под невзрачна и дебела кожа. Но самите те неохотно се събират с хората, защото душата не е дреха, трябва добре да се вгледаш в нея!

    Скакалец
    (10 май - 9 юни)

    Повече от всеки друг Скакалецът не обича да показва умора, поражение, нещастие. Той винаги пее, маха с крилца, наслаждава се на слънцето. Хората се усмихват, като го гледат. Всеки скакалец си мечтае просто да полежи на тревата и да се грее. Скакалецът много леко скача и въпреки че сърцето му трепери от страх преди всеки скок, той все скача, разперва криле и лети, лети, потръпващ от страх и възторг. На новото място може да дебнат големи страшни зверове, може да има хищни паяци, но може да се окаже и прекрасна поляна със сочна трева, сладки ягодки и... други красиви скакалци, бръмбари, пеперуди!
    Може би най-големият страхливец в света, Скакалецът признава това само на най-близките си, а за всички останали той е безгрижно и весело създание, на което всичко се удава лесно, без усилие, което се разбира с всички същества на света. Скакалецът не е трудолюбив, в смисъл че захваща ту едно, ту друго. Често захвърля започнатото, но му се чудят как успява да постигне много, често дори повече от другите, постоянните. Тайната е в това, че Скакалецът, който оставя насред път маса неща, се връща все пак към половината от тях и, засрамен от малодушието си, ги приключва бързо и успешно. И ако отчетем, че той бързо схваща, може да се каже, че великата природа го е създала в един от най-добрите си дни.

    Хамстер
    (10 юни - 9 юли)

    Хамстерът е същество, което спи едва ли не девет месеца в годината, но през останалите развива неистова дейност, като успява да събере зърното от полето и да запълни складовете си до тавана.
    Човекът Хамстер е способен да се труди ден и нощ без почивка, набързо да глътне чаша горещо кафе и отново да се захване за работа. В такива дни той успява да направи толкова, колкото роденият под знака на Мравката върши за цял месец. Но след това изтощеният Хамстер пада с изплезен език и дълго, дълго се свестява, а Мравката все работи, работи, работи... И когато дойде време да се сравнят резултатите, не е ясно кой е успял повече!
    Обичат Хамстерите за деликатната им природа, спокойствието и добродушието. Най-често можеш да ги видиш да си почиват, а те обичат и умеят да правят това. Дори ако почивката е само да си полежат на тревичката на слънце.

    Охлюв
    (10 юли - 9 август)

    Oхлювите се отличават с особена чувствителност. Много тънко и точно усещат другите хора, така че от тях може да излязат велики лидери. Знаят как да запалят и да поведат хората след себе си, как да им въздействат, та било то и за да се хвърлят в пропаст. Но тази свръхчувствителност има и друга страна: готови са да дадат на някой чужд човек всичко, което имат, и после, като си дадат сметка, се ограждат със стена дори от близките си и през цялото време си повтарят, че ги мамят толкова пъти, колкото може, и е време да помислят за себе си...
    Тази свръхчувствителност ги прави болезнено уязвими. Спасяват се, като се свиват в черупката си и подават навън само антенките си, за да огледат света, но без да се намесват. Тези хора живеят наполовина в измислен свят, там им е много по-добре, отколкото в реалния. А когато се връщат в него, всеки път разправят тъжно, че трябвало да се родят преди сто или дори преди хиляда години, защото вярват, че тогава са щели да бъдат непременно принцове, а не роби!
    Няма по-добри събеседници от Охлювите, защото те винаги усещат настроението на човека срещу тях, не са груби, ще се притекат винаги на помощ, ще помогнат да се излезе от трудно положение. Охлювите са интелигентни, но умът им почти никога не ги води към обогатяване, успешна кариера и разцвет на бизнеса. Никой не може по-добре от тях да измисли илюзорни светове, но колко много губят по пътя от сладките мечти до реалността!

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg