Луна без курс

Лунен календар
Typography
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.75 (2 Votes)

  Периодите на луна без курс са неблагоприятни според всеки лунен календар за започване на всякакви начинания, човек става разсеян и замислен и следователно е добре да се избягват по възможност. Нещата започнати по време на луна без курс рядко завършват така, както сме ги планирали, ако въобще ги доведем до завършек.

       Така например според астролозите и хороскопи те закупените стоки в луна без курс, често са със скрити дефекти, проявяващи се в последствие, а дрехите няма да стоят добре. Започнатият курс на лечение ще бъде труден и дълъг. Възникващите идеи се оказват безперспективни, договорите и сроковете не се спазват, подадените данъчни декларации не се проверяват.  Не е добре да се търси нова работа или да се ходи на интервю за такава. Започнатия бизнес ще е неуспешен.  
     
           Луната става неефективна – „луна без курс”, според хороскопи те и този лунен календар, когато не образува ни един мажорен аспект с  планетите, докато зодиакалния знак не се смени със следващия. Това се случва на всели няколко дни и може да продължи от няколко минути до два дни. Това зависи от знака в който е разположена Луната и разположението на планетите в този знак. Луната може да извърши прехода в същия знак – ингресия, тук се формира аспект с някоя от планетите на самия край и друг аспект повече не се образува и Луната ще премине през знака за около 2,5 дни в зависимост от скоростта й. Но също така е възможно да се образува аспект със всички планети и на самия край да се образува аспект с планета намираща се на самота граница със следващия знак и тогава се предполага, че ще имаме луна без курс от няколко минути, дори секунди.

Луна без курс


         На изображението е показан пример за Луна без курс. Луната в зодия Везни прави аспект с Плутон и Сатурн. И понеже Плутон е 26° в Стрелец, Сатурн 25° в Лъв се получава така, че до началото на точния аспект в Плутон и докато Луната е във Везни и влезе в Скорпион е в свободен ход – луна без курс. Всички права запазени - хороскопи.
       

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg