Дневен хороскоп за зодия Лъв

Дневен хороскоп

   Пети знак на зодиака, огнен и неподвижен, създава енергия, за да твори нещата.

ЛЪВ    Вашият хороскоп за днес, 23.02.24

    Реалният свят твърдо принадлежи на Лъва, символа на вътрешна сила и властелина на Вселената. Негов управител е Слънцето, което го дарява с блестящ, властен и великодушен характер. Слави се с честност, чувство за достойнство, любезност, гордее се с дома си, приема хората, такива каквито са, отговорен, саможертвователен, царствен. Понякога е упорит, арогантен, самодоволен, обича да приема незаслужени похвали, склонност да поставя другите на място, безпощаден, когато го обидят. Неговата сила е във външната изява на чувствата и физическата му издръжливост, която му позволява да се налага. А слабостта му – в прекалено буйните страсти и в идеализираните му чувства, които често му носят разочарование.
    Водолеят е противоположният му знак и от него може да научи да споделя чуждите грижи и от време на време да отстъпва сцената и на другите, а също и да се вглъбява и цени повече.
    Духовната цел на Лъва е да научи истинския смисъл на любовта.
    В работата е физически издръжлив, с вродена устойчивост. Движенията му са резки, властни, отсечени, погледът е открит и навсякъде се стреми да бъде номер едно. Може да се развива успешно във всички професии.
   Лъвът има изявен талант за бизнес и не допуска близките му да се месят в сериозните му сделки. Щедър е към близки и познати. Умее да печели пари чрез недвижими имоти. На средна възраст притежава задоволителна собственост.
   Мъжът-Лъв се отличава с неувереност в сексуалните му възможности, независимо, че иска да създаде впечатление, че много знае и има богат опит.
   Жената-Лъв се привързва сексуално само към един партньор и търси взаимност в любовните отношения.
   Любовта на Лъва е искрена, спонтанна, огнена, великодушна, но не много успешна. Редът и разбирателството в дома за него е от жизненоважно значение.
   Хармонични връзки създава с Овен и Стрелец.
   Знакът Лъв управлява сърцето, гърба и гръбначния стълб. Оттук и заболяванията – сърцебиене, синкопи, гръбначни болки.
   Щастливи символи от околния свят са:
   Храната да не е топла, но да се хранят бавно и спокойно, не с много месо, повече плодове, зеленчуци, ядки, леки десерти, зърнени произведения.
   Благоприятни растения са: слънчоглед, хвойна, лимон, орех, джоджен, седефче, копър, мента, хризантема.
   От животните им подхожда лъвът.
   Щастливи числа 1 и 10.
   Благоприятни седмични биоритми имат в неделя, от месеците – май, от 10-год. Периоди – от значение са третото и четвъртото десетилетие, както и високосните години.
   Хармонизиращи цветова гама е жълтото-оранжевото-яркочервеното.
   От кристалите най-добри са слънчево-жълтите и червените камъни като диамант и кехлибар, рубин, яспис.
   Янтарът украсявал амулетите им в миналото. Приписвали му чудодейните свойства за лекуване на кожни болести, ревматизъм и защита от чуждия гняв.
   Топазът някога е бил камъкът на придворните, бил и подходящ амулет за дипломатически мисии и търговци. Той се отличава с разнообразие в цветовите си оттенъци. Смята се, че лекува астма, подагра, безсъние и епилепсия, също и нервни разстройства. Съхранява и красотата на Лъва.
   От металите е благоприятно златото. 

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg
Астрошепот