Дневен хороскоп за зодия Дева

Дневен хороскоп

   Шести знак на зодиака, подвижен и земен, преобразува възможности, за да подобрява условията.

ДЕВА    Вашият хороскоп за днес, 08.12.23

  Девата трябва да купи деня за да го изживее (23.08- 22.09)
   Тай е най-скромният знак, осигурява обикновеното, делничното, установеното. Управител на Девата е Меркурий, която я прави реалист, конформист, човек на средата, с чувство за ред и методичност, но още интелектуалист, благоразумие, вникване и разбиране на нещата в детайли. Нейното делнично съвършенство е перфектно. Животът не може без Девата. Силата й е в предвидливостта за утрешния ден, в усъвършенстването и логиката й. Слабостта й е в тесногръдието, пречещо й да заеме отговорни постове, но е идеалният подчинен, на който може да се разчита.    Добра, състрадателна е, хуманна, услужлива, духовита, чувствителна, с емоционална топлота и преданост. Понякога унищожително критична към мързела, раздразнителна, разхвърляна, нервна, свръхвзискателна, тревожна.
   Рибите й са противоположният знак и от тях може да се научи да се отпуска и да се оставя на течението, да се осланя и на богатото си въображение, за да се примирява по-лесно с чуждите недостатъци.
   Духовната цел на Девата е да научи да прави разлика между разрушителната критика и простата мъдрост.
   В работата чудесно съчетава дълг и преданост и здраво се привързва, ако се наложи става непробиваема крепост. Професиите, които може да упражнява са много, но предимно от хуманитарните специалности, занаятите, науката, техниката и др.
   На Девите едва ли не им върви във финансите, затова да се пазят от скъперничеството. Дори нека да търсят нестандартни пътища към финансовия успех. Да избягват спекулациите, както и сделки, които са зависими от случайност и късмет. На определена възраст ще имат стабилна финансова позиция.
   Мъжът Дева късно започва полов живот, но често първата остава съпруга за цял живот.
   Жената Дева е на втори план. Не е склонна към излияния, любовно заслепение и губене на ума. Умее да владее страстите си, но създава стабилно семейство. За Девата сексът е задължение, партньорът средство за преживяване, а децата се бъдещето – необходима цел, която осмисля живота й.
   Знакът управлява коремната област, асимилационните процеси, черен дроб и червата. Заболяванията са й гастрити, колити, синдром на раздразнен колон и др.
   Щастливи символи от околния свят са:
Храната да е с много плодове и зеленчуци, месо, риба и млечни произведения, ядки.
   От растенията: нарцис, върбинка, зюмбюл, бяла роза, акация, орлови нокти , валериан, детелина, пшеница, ръж, ечемик, просо, троскот.
   От животните им хармонизират прилеп, таралеж, норка.
   Щастливи числа са им 3 и 5.
   Благоприятни седмични биоритми имат в сряда, от месеците – юли, от 10-год. периоди – 2 и 3 десетилетие.
   Подходяща цветова гама са златистите, жълтозелени, кафяви, кремавите.
   От кристалите им подхождат жълтите и златисто-петнистите камъни – жълт сапфир, яспис, изумруд, хелиопс, тигрово око.
   Нефритът или "камъкът на живота", използван като рангов символ в китайските дворове, е носел успех в хазарта и състезания с колесница. С него лекували мигрена, болести на черния дроб и зрението.
   Яспис като талисман бил подходящ за научни работници, а като амулет лекувал треска и епилепсия, засилвал паметта, възстановявал силите на тялото. Червеният яспис обострял обонянието, помагал при женски страдания.    Тъмният яспис предпазвал от ненавист и отрова.
   От металите им подхожда живакът.

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg
Астрошепот