Дневен хороскоп за зодия Везни

Дневен хороскоп

   Седми знак от зодиака, кардинален и въздушен, използват идеи, за да отсъждат, търсещи великата хармония в хората и нещата, стремящи се към красота, любов и справедливост.

ВЕЗНИ    Вашият хороскоп за днес, 21.07.24

   Везните считат, че красотата ще спаси света (23.09 - 22.10)
    Управител им е Венера, на която дължат уравновесения си и фин характер, чувството за справедливост. Добри компаньони са, артистични, изискани, умеят да преговарят, нежни и романтични, способни да ръководят в името на добри каузи, използват съвършено интелекта си, великолепни посредници. Понякога са нарцистични, отпуснати, намръщени, плашливи, нерешителни, склонни към манипулиране, натрапчиви, обичат да флиртуват.
   Овенът е противоположният им знак и от него да се научат да поемат инициативата в свои ръце и да отстояват убежденията си без манипулации.
   Духовната им цел е да разберат смисъла на самоотвержената любов.
   В работата не са от най-активните, бързо се уморяват, нямат много съпротивителни сили. Добре разпределят труда и удоволствията си, съзнателно изпълняват задълженията си. Често се отдават на лекия живот, лекия нрав и накрая не им остават сили, за да воюват продължително за правата си. Могат да бъдат: съдия, адвокат, дипломат, търговец, политик, писател, режисьор и др.
   Везните печелят пари без много усилия. Малко прахосници са, не държат на парите, в службата за тях е по-важно да получат признание, отколкото повишение на заплатата.
   За мъжете – Везни е характерна голямата потенциална сексуална възможност, но те никога нямат шанса да я осъществят напълно.
   За жените – Везни е важно противодействието на силите. Те са готови да правят често секс, но той им носи само    физическо удовлетворение, тъй като не са способни да изпитат емоционална наслада. По време на любовната игра не проявяват никаква инициативност.
   Везните са склонни към любов с уважение, да бъдат обект на внимание. Привързаността им е доста повърхностна и не трае дълго. В семейството се привързват дълбоко, но не са шампиони по вярност. Ако партньорът им ги отблъсне, отпадат духом.
   Хармонични съюзи имат с Близнаци и Водолей.
   Знакът управлява бъбреците у човека – камъни и възпаления на бъбреците и др.
   Щастливи символи от околния свят са:
   Храната да е топла – супи, яхния, на периоди да използват възможно суровоядство. Противопоказни са подправките, цигарите и спиртните напитки.
   От растенията: алое, мирта, роза, мушкато, хризантема, незабравка, ягода, фасул, малка маргаритка, грозде, теменуга, лимон, маточина.
   От животните им хармонизира слонът.
   Щастливото им число е 6.
   Благоприятни седмични биоритми имат през петък, от сезоните – есента, от 10-год. периоди – 3 десетилетие.
   Подхождащи им цветове са: светлосините тонове, зелени, розови, пурпурните.
   От кристалите им отиват светло-оцветените камъни като аквамаринът, топазът, планинския кристал, светлия турмалин.
   На опалът са приписвали способността да предпазва хората от чума. Като талисман е гарантиран успех във всички начинания, но само за добри каузи.
   От лазурите правели в древността “геми”, които били пластинки с гравирани върху тях рисунки като в Рим някои се гордеели със своите колекции от хиляди геми. В средновековието помагал при анемии, епилепсии, ревматизъм и кожни заболявания.
   Турмалинът се слави с различна оцветка, но най-ценни са червените тонове – талисманът на художниците, защото им давал творческа сила, слава и признание. Зеленият турмалин поглъща излишната енергия и той се носи само до 35 години.
   Черният камък е камъкът на пророците. Турмалинът като амулет съхранява младостта и силата на притежателя си. Хармонизиращият им метал е мед.

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg
Астрошепот