Дневен хороскоп за зодия Скорпион

Дневен хороскоп

   Осми знак на зодиака, неподвижен и воден, създава емоции, преди да се довери, най-конфликтният от всички.

СКОРПИОН    Вашият хороскоп за днес, 17.06.24

 За скорпиона нищо човешко не му е чуждо (23.10 - 21.11)
  
  Негови управители са Марс, носещ му енергичност и смелост и Плутон, ядрената планета на смъртта и разрухата, даваща му нещо от великата сила на мрака.
   Скорпионът е единственият, който води два фронта едновременно, единият със самия себе си, а другия с околният свят. Това е остра, динамична, жестока борба, непосилна за другите, но е напълно по неговите сили. Ако Рак притежава най-добрата защита, то Скорпиона има най-доброто нападение.
   Бързо намира слабата точка на всеки човек и светкавично реагира до победата. За способността му да се впуска непрекъснато в нови стълкновения той има самочувствие, стигащо понякога да надменност. И все пак за разлика от огнените знаци, той има и резки понижения на настроението, защото силите му се изчерпват и става мрачен и неприятен.
   Страхотната проницателност я съчетава с магнетическа сила като предизвиква емоции у другите, а собствената си сантименталност предпазва. Лъв при него изглежда наивен, само Рак може да му устои. 
     Живее по принципа на експанзията, непрекъснато се нуждае от нови завоевания, от нови придобивки в живота.    Целта му е самоутвърждаването, цени усещането си за собствената си сила, първичната радост от победата.   
   Очертаващо е пасивното му упорство и желание да властва над другите. Той е страстен характер, с ярка индивидуалност, с необикновена съдба, рядко привлекателен, но твърде суров и променлив. Водещият му мотив "управлявай или проверявай", както и максимата му "всичко е позволено" го прави изключително опасен за околните. От Скорпион излизат или големи съзидатели, или големи престъпници.
   Буйността им ги тласка към крайности. Конфликтът на животът им е между вродения стремеж към съвършенство и неясния напор на нагона им.
Скорпионът е добър приятел, отговаря светкавично при спешни нужди. Чувствителен и състрадателен е. понякога самоунищожителен, безмилостен, ревнив, оскърбяващ, лукав, отмъстителен.
   Телец му е противоположният знак и от него да научи да цени способностите на другите.
   Духовната му цел е да осъзнае значението на безкористната любов.
   В работата е с желязна воля и неудържима енергия. Достига до високи постове и слава, добре е да се труди самостоятелно. Като професии: хирурзи, адвокати, разузнавачи, но и най-добрите престъпници.
   Скорпионът има таланта да "подушва" къде има пари и идеално играе ролята на "финансов министър" в един брак.
   Мъжът-Скорпион се отличава с изключително сексуалния си темперамент, но се бои партньорката му да не доминира в леглото.
   Жената-Скорпион не се стеснява да признае, че обича секса, но трудно си намира партньор по своите изисквания.
   В любовта е страстен, най-добрият любовник, но бракът с него е труден, продължава да търси нови авантюри.       Укротява се след 40 години.
   Хармоничен съюз има с Рак и Риба, Козирог и Дева.
   Знакът управлява половите органи, ануса, носа, дебелото черво и пикочния мехур.
   Щастливи символи от околния свят са:
   Може да използва всякаква храна без да я затопля. Не трябва да яде токсични храни, да употребява алкохол, приспивателни.
   От растенията: кактус, бръшлян, дъб, пелин, босилек.
   От животните: вълк, сив гущер.
   Щастливо число им е 9.
   Седмични благоприятни биоритми има във вторник, от сезоните – есента, от 10-год. периоди – 4 и 5 десетилетие от живота.
   Подходящи цветове са: червенопурпурното, наситено червено, синьо-зелено.
   От кристалите му отиват камъните с ярък цвят – аметист, изумруд, черен опал, топаз, карнеол, корал и гранати.
   Хармонизиращ им метал е желязото. 

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg
Астрошепот