Хороскопът до 24.09: Космосът се отваря и ви дава меката подкрепа на съдбата

Септември

Седмичен хороскоп до 24 септември

Овен
Мартенските Овни са настроени романтично и са готови да експериментират в отношенията. От 20 до 27 септември в живота им влизат приключенията. Не е сигурно, че те ще са трайни, но си струва да се опита. За предприемчивите делови хора това означава нарастване на социалната активност, възможност за завоюване на "електорат" или интересни делови партньорства. Стремежът да се излезе от рутината, да се приключи със "стария живот" и всякакви такива бунтарски и творчески планове за мартенските Овни са станали доминиращи тенденции - това сега е вследствие на неспокойното влияние на планета, което в сряда ще се усеща най-силно. И точно в сряда можете с този "информационен ключ" да откриете смисъла на събитията, които се случват с вас, и на собственото си състояние. Овните, родени в средата и през втората половина на април, все още се намират под властта на емоциите, които се противопоставят на тяхната същност, създавайки усещането за принудителна житейска ситуация и ограничения, с които е пълен животът им. Най-силно това се усеща в четвъртък - обмислете какво става, как вие възприемате всичко това, как реагирате. Възможно е подобен анализ да ви помогне правилно да изживеете този период в живота си, който продължава вече повече от година и ще ви държи в напрежение приблизително още толкова.

ТЕЛЕЦ
От началото на май до края на август Телците изпитаха върху себе си действието на разнопосочни небесни светила, което им напомни за необходимостта максимално да проявят и умножат собствените си способности, несправедливо потиснати или неразкрити изцяло предвид младата им възраст. Този начален импулс на социализация е свързан с повишаване (или възстановяване) на самооценката, нарастване на амбициите и други социални стимули. Помислете си какво сте направили за тези три месеци и как обществото е реагирало на това. Сега е време за стабилизиране в новата социална роля, длъжност, семейно положение, на новото местожителство и с обновения граждански статус, време е за доказване, че заслужавате и нещо повече. Предстои ви интензивна, дори изнурителна, но активна и творческа работа за себе си, за семейството, за дома. В по-широк смисъл, от 20 септември до 11 ноември вие активно приключвате с нещо и едновременно с това създавате фундамент - основа за следващите десетина години. Доколко и с помощта на кого обстоятелствата ще ви съдействат и възпрепятстват, ще разберете в сряда, петък и неделя.

БЛИЗНАЦИ
В началото на седмицата вие със своите постъпки и настроение задавате тенденцията в отношенията със своите близки и едновременно с това чувствате доколко сте зависими от тях. В понеделник, вторник и неделя отделете внимание за хармонизацията на тези отношения, решете противоречията (по всяка вероятност те са се натрупали вече), съгласувайте "правилата", изяснете своята позиция пред близки и колеги. Дори вашата външност може да изиграе в това важна роля. Това ще ви осигури благополучен и приятен живот през следващите две седмици и възможност да се занимавате с това, което най-много ви харесва, ще ви осигури и по-голяма свобода. Ако имате кола, възможно е да се наложи да направите допълнителни разходи около нея. Подходящите дни, когато можете да направите известни разходи без загуби и с полза - са сряда и четвъртък. Значими финансови въпроси ще решите от 23 септември до 2 октомври. Постарайте се да не правите големи дългове.

РАК
В края на тази и през следващата седмици вие ще бъдете принудени да изживеете важен момент за годината. Това е поредният обрат в действащата сега тенденция на житейски промени. Тя се формира вече не един месец. И всеки значим момент трябва да се изживее правилно. Всяка грешка води до по-лош житейски път. В сряда и четвъртък вие остро възприемате всички събития и можете да разчитате на своята интуиция, която ще се прояви в настроението, физическото ви състояние и постъпките. Постарайте се да заемете най-правилната позиция. Остротата и значимостта на ситуацията нараства примерно от средата на септември и продължава до 3 октомври, проявявайки се в различни ситуации, предимно на семейната сцена. Значимостта и обхватът й обаче е много по-широк: и кариерата, и съперничеството, и обективните социални събития могат да станат импулси, оказващи силно влияние върху живота ви като цяло. Особено ако сте се родили в края на юни и началото на юли. В такъв житейски период е особено важно правилно и оптимално да използвате обективните условия.

ЛЪВ
В живота на Лъвовете е настъпил значим период с двегодишна перспектива, давайки ви сили за започване на реални програми на делова активност. Струва си да си спомните как сте се чувствали по това време, какви начинания и отношения сте инициирали, с кого сте си съперничила, с кого сте влизали в съюз. Този опит сега трябва да бъде използван грамотно, с разбирането, че избирате приоритетната посока, в която ще изразходвате своите сили и таланти. Не бива да се забравя, че през това време е възможно да се изострят хроничните заболявания и че импулсивните, вдъхновени постъпки през третата десетдневка на септември могат да станат пробив в нов житейски кръг и делова активност или прекалено рисков опит за осъществяване на някаква "утопия". В такъв аспект доста показателен и успешен ден е петък. В същото време сега не бива да се отпускате - всеки ден вашето действие или бездействие ляга в основата на вашите бъдещи социални и лични победи.

ДЕВА
 Деви през тази година се раждат до вторник.  Ориентирате се към енергично, социално значимо постигане на своите цели, свързано с материални въпроси и осигуряване на усещане за благополучие. При мнозина това е свързано с промени от социален характер, например смяна на месторабота, занятие или семеен статус. Някои постигат това лесно и комфортно, други с проблеми и разходи, но всички със сигурност ще постигнат своето. Деви настойчиво и твърдо са въвлечени в темата "любов и пари", вечната тема в живота. Съветът към тях е да проявят готовност за борба за своите интереси и едновременно с това трезво да преценят своите сили и обстоятелства, тогава всичко ще се получи в тяхна полза. Космосът е най-благоразположен сега и ви дава меката подкрепа на съдбата и хората във всичко, което е свързано с вашите насъщни интереси.

ВЕЗНИ
   Слънцето влиза във вашия знак и веднага влиза в най-остър конфликт с различни небесни тела, които за вас олицетворяват доста трудните външни обстоятелства. Това могат да бъдат обективни житейски трудности или вашето субективно състояние, свързано например със здравето. Пазете се, сега вашата издръжливост и сила преминават през космически изпитания. Под непосредствения обстрел на тези сериозни планети се намират рождениците от тази седмица. Остава им само да изберат най-ефективната тактика на поведение - да се поддадат, да се съпротивляват или творчески да подходят към формираната за момента житейска ситуация. В общи линии тя вече е формирана, очевидна е и изисква от вас сериозно да промените своите обичайни начини на взаимодействие със света. И всеки от вас е принуден в своята ситуация да търси собствени решения. Рождениците могат смело да се проявяват в обществото и ще бъдат оценени.

СКОРПИОН
 Обективните трудности през седмицата могат да ви засегнат на път, да ви напомнят за себе си чрез роднини или колеги. По-ярко те ще се проявят в сряда и в четвъртък. Това обективно са най-напрегнатите и дискомфортни дни на седмицата. Всичко това обаче действа косвено и едва ли ще ви разтревожи. По-скоро ще ви настрои за размисъл. Ако всичко при вас е в ред, подкрепете онези, които са до вас и на които им е по-трудно, отколкото на вас. Такива ще има много, но вие сте по природа психолог. Периодът, когато Слънцето преминава през знака на Везни, за вас е завършващ преди рождения ви ден. В годишния цикъл това означава естествен спад на биологичния ритъм, което могат да забележат предимно възрастните и болни хора. За всички обаче е полезно да намалят темпото и напрежението от работния ритъм, понякога да си позволяват да останат в уединение, в размисъл. В петък смело се самоутвръждавайте в кариерата - това е ден, когато трябва да блеснете с професионализъм, да постигнете важна социална цел, да докажете някому своя приоритет. Рисковете за вас са свързани със смяна на местоработата и със заболяване.

СТРЕЛЕЦ
  Тревогите и извънредните ситуации през тази седмица имат изцяло обективен, космически характер. В живота ви те дестабилизират онези житейски сфери, които са близо до сърцето ви - децата, любимия човек, любимата работа, занимание, приятелите, ако те играят в живота ви важна роля. По-вярно е, че до края на септември вие просто влизате в бурен поток от събития, когато на моменти се чувствате като във влакче на ужасите. За творческите и ентусиазирани хора това е подем: нови вдъхновяващи идеи, участие в обществени дейности, различни важни и интересни мероприятия. Колкото по-ентусиазирани сте, толкова повече средства и сили може да загубите в тези мероприятия. Колкото по-прагматични и професионални сте, толкова повече ще спечелите. Сряда и четвъртък са благоприятни дни за финансови операции.

КОЗИРОГ
  Последната десетдневка на септември ви вкарва в кардинален поток от събития, които могат съществено да повлияят върху живота ви по-нататък. Този период може да се смята за кулминация на житейските ситуации, заформили се в началото на годината и напомнящи много силно за себе си в края на март и в началото на април. Повечето декемврийски Козирози ще застанат пред необходимостта от значими решения в кариерата и в личния живот. Обстановката ще спомага за това, създавайки редица неочаквани ситуации и извънредни сиобстоятелства. Ако в сряда, четвъртък и петък се случват такива неща, значи в живота ви става важен завой, независимо от това дали сте родени през декември или през януари. Изходът от сложните ситуации е винаги неочакван, нестандартен, не забравяйте това.

ВОДОЛЕЙ
  През тази и през следващата седмица можете с максимална полза за себе си да използвате най-екстремните социални събития. Участвайки в тях, вие тренирате своя интелект, разширявате мирогледа си и се издигате в службата. Между другото, вие по природа сте колективист и автоматично се включвате във всички интересни обществени събития. От 20 до 30 септември при пресичане на границата и в някои други "гранични" ситуации ви очакват най-различни изненади, приключения и необясними моменти. Това ще се прояви също така, ако активно използвате интернет или участвате в юридически процеси. Как ще свърши това, едва ли може да се предскаже - затова и ще бъде неочаквано. В петък ще научите кой през следващите месец и половина ще стане ваш партньор, съратник, а кой - ваш конкурент. До средата на ноември жените могат да разчитат на повишено внимание от страна на ярки, властни и енергични мъже.

РИБИ
  Творческа работа и неочаквани пари - ето това очаква февруарските Риби, а и мартенските - също, ако се постараят и са способни на независима и творческа трудова дейност - тя ще даде максимално значим резултат към края на септември. Смелите творчески идеи и неочаквани обстоятелства могат кардинално да променят вашето финансово състояние, нивото на благосъстояние. След това е по-вероятно работата да остане все така интензивна, интересна, но доста подредена и организирана. Може да става дума за организационна работа. Не се препоръчва през последната десетдневка на септември солидни покупки и финансови операции със собствени пари - рискът от непредсказуеми последствия е голям. Сряда е успешен ден за деловите хора, подходящ за важни срещи с финансови мотиви, за персонални разговори с цел ориентиране във важен въпрос. Денят обаче е обективно труден за мнозина, но не и за вас. В този ден активно работи интуицията, можете смело да й се доверите при вземането на решения.

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg
Астрошепот