Хороскопът на Алена за май: време за сбъдване на мечти

май
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Май ще бъде чудесен месец за осъществяването на плановете и идеите ни. Стремете се към повече свобода и осъществяване на вродените ви дарби и таланти - пътят напред вече е открит и няма да срещате пречки. Много удачно е да се погрижим за финансите и материалната си стабилност.

Овен

През май ще ви занимават финансови въпроси. Периодът е много подходящ да предприемете действия, свързани с покупко-продажба на недвижима собственост, с придобиване на нещо ценно за вас или подобряване на финансовото ви положение като цяло – например да започнете да учите нещо, така че в бъдеще да сте по-конкурентноспособни. Бихте могли да си потърсите източник на допълнителен доход или да поискате повишение на заплатата, ако отдавна го планирате, но досега не сте проявявали смелост. Може също да получите пари, които сте заработили в миналото. Изобщо, сега е моментът да си оправите сметките и да вложите средства в дейности, инициативи и проекти, които за вас са смислени и си заслужават. Някои от вас ще се впуснете да правите ремонт вкъщи или да разрешите семейни въпроси от материален характер – ще имате шанса да постигнете напредък. Що се отнася до семейните отношения, през този месец те може да са по-обтегнати, но само ако по принцип имате търкания с партньора/партньорката, с родители или с близки роднини. Възможно е да сте по-емоционални, по-гневни и съответно да реагирате по-бурно на нечии действия или думи, особено ако идват от близък човек. Ако имате проблеми в службата, бъдете внимателни и не си го изкарвайте на любимите си хора – най-вече в дните между 7 и 8 май.

Телец

Посланието на звездите към вас е през май да обърнете внимание на важните неща – на големите промени, които искате да осъществите, на реализацията на идеи и намерения, на мащабните проекти. Не е моментът да затъвате в детайлите и да се оставяте на рутината, а по-скоро следва да гледате напред – с визия за бъдещето: какво искате да осъществите до края на тази година, а и по-нататък. След 12 май моментът ще е много подходящ да сложите ново начало в някаква област. Бихте могли да постигнете успехи, като се активизирате и се впуснете в някакво приключение. Някои от вас може да усетите, че се бунтувате срещу определени обстоятелства или хора – тази съпротива не е от вчера и целта й е да осъществите по-голяма промяна в живота си, така че да станете по-свободни. През май условията за първата стъпка ще са подходящи, така че не отлагайте. Във финансово отношение месецът е благоприятен – може да получите допълнителни приходи или – ако имате бизнес – да сключите добра сделка. В професионален план през този месец има шанс да станете център на внимание – да бъдат забелязани и оценени професионалните ви умения или личността ви да стане обект на нечий специален интерес. Периодът от началото на месеца докъм 20 май е много подходящ да изявите себе си или уменията си в някаква област, да презентирате свои идеи, да се явите на конкурс или на интервю за работа.

Близнаци

През май общуването ви с околните ще ви бъде много приятно и полезно. Повечето от вас по принцип обичате да сте сред хора и да обменяте мисли и идеи, но през май това ще ви доставя истинско удоволствие. Ще си търсите компания, а много често самите вие ще бъдете душата на компанията. През този месец по-лесно бихте могли да постигате разбирателство с приятели, познати и партньори. Ето защо, ако в отношенията ви с определен човек нещо куца, сега е моментът да се изясните и да възстановите мира. Изобщо, ако през изминалите седмици сте били някак войнствено настроени, то през май ще бъде обратното – ще се стремите към разбирателство и ще балансирате умело във връзките си. В служебно отношение месецът е чудесен за делови преговори, а в личен – за романтични преживявания и събирания с приятели. Възможно е да направите и някаква промяна във външния си вид, за да започнете да се усещате по-добре в кожата си. Ще изпитвате потребност да бъдете забелязвани и харесвани. Добре е да не отлагате важните начинания и проекти – започнете ги сега, защото през юни може да срещнете някои спънки. През май някои от вас ще имате възможност да завършите нещо, върху което работите от доста време. В дните между 21 и 25 май бъдете внимателни, особено що се отнася до финансови въпроси и важни делови решения – има риск да окажете подведени и да допуснете грешка.

Рак

През май ще изпитате желание да направите нещо, за което досега не ви е достигала смелост. Обстоятелствата ще налагат да сте по-дейни, по-решителни и по-инициативни. Чудесно би било, ако сте въодушевени – например от професионална цел или от лична кауза – защото през май ще можете да вложите цялата си енергия за реализирането на стремленията си и да постигнете чудесни резултати. Ако нямате кой знае каква цел, очертайте я – измислете си спортно предизвикателство, отдайте се на творчество или преобразете дома си. Каквото и да решите да направите, през този месец ще имате енергията да го осъществите, стига да е нещо, което зависи предимно от вас и да се осмелите да го направите. Това важи също за бизнесначинания и за нови служебни проекти. Ако обаче сте в застой или има хора, срещу които ви се иска да се опълчите, но не ви достига смелост, нищо чудно през този месец да сте нервни, напрегнати, дори и избухливи. Възможно е също да си го изкарате на хора, които изобщо не са виновни, всъщност държат на вас, но не могат да направят кой знае какво, тъй като само вие бихте могли да оправите нещата. За да не си създадете проблеми с близките си, опитайте се да не изисквате от тях неща, които и сами може да направите, не обвинявайте, а се хванете на работа и си осигурете онова, от което имате нужда. Това важи особено за дните 15 и 16 май – бъдете внимателни, защото е възможно в реакциите си да стигате до крайности.

Лъв

Като цяло май ще бъде доста благодатен месец за вас, особено ако сте по-общителни и обичате да си прекарвате времето в компания. Поводи за това ще има, а е вероятно и сами да си ги създадете. Независимо дали става дума за питие с колеги след работа или участие в светски събития и партита, като цяло ще бъдете в настроение да сте сред хора, да говорите, да споделяте и да се забавлявате в обкръжение. В професионален план контактите и познанствата ви ще бъдат особено ценни през май, тъй като ще ви дадат възможност да споделите някои свои идеи, да ги обсъдите с подходящите хора и да получите необходимата ви информация, за да продължите напред. Ще търсите съмишленици и ще ги намирате – сред приятелите, познатите си, а нищо чудно и да откриете нови. За някои представители на знака този месец може да бележи началото на някаква професионална промяна – например повишение или нова работа. В случай че нищо подобно не се случи, а имате желание, сега е моментът да се активизирате и да потърсите нова възможност. Като цяло през май доста ще са шансовете да се представите на ниво и в службата, и в творчески, и в спортни изяви – ето защо добре ще е да се възползвате от тях.

Дева

Май ще бъде един доста спокоен и приятен месец за вас. Ако досега сте удряли на камък по някакъв служебен въпрос, сега нещата ще вървят гладко, без кой знае какви усилия и предизвикателства. Ще успеете да стабилизирате постигнатото и да го надградите. Старанието ви ще дава добри резултати – включително и финансови. Това се отнася най-вече за периода от началото на месеца до 20 май. След това е възможно да се случат доста интересни събития, но е възможно да упражнявате по-слаб контрол върху обстоятелствата. Може също да ви обземе нервност и да сте неспокойни и да ви е по-трудно да въведете ред в служебните си дела. Това обаче няма да е непременно негативно, тъй като при някои от вас ще има доста динамика, а това ще ви позволи да експериментирате повече и да се отворите към някои възможности, които до този момент може би не сте забелязвали. Бъдете внимателни, ако работата ви е свързана с умствени усилия или някакъв проблем постоянно занимава мислите ви – от прекалено много разсъждения не само че нищо няма да излезе, но ще имате усещането, че се въртите в затворен кръг. Нищо чудно да си докарате и главоболие. По-добре спрете и дайте почивка на ума си – ако сте спокойни, шансът да постигнете яснота и да намерите изход ще е по-голям.

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg