Хороскопът за последната седмица на Октомври: душата ви жадува за нови впечатления, дайте ѝ ги

Октомври

Хороскоп до края на октомври:

ОВЕН
 Сега вие можете да завоювате социално благополучие в условията на периодически възникващи критически ситуации, сменяйки увлечения, работа и партньори. Тези обстоятелства ще ви дадат възможност да демонстрирате своите най-добри качества, да изпъкнете сред сивата маса и с това да повишите своя социален и човешки статус. Тази реалност се е създала буквално през последните дни и ще ви се наложи да живеете в нея малко повече от година. Няма да мине и без чудеса - абсолютно тайнствени и доста романтични. Вие ще съумеете да направите кариера, анализирайки и използвайки скрита информация. Хората на науката ще направят нови открития, консервативните хора, чужди на тайни и мистика, сами ще се окажат обект на необикновени събития.

ТЕЛЕЦ
Вие буквално се раздвоявате, без да знаете накъде да насочите своите сили. Отговорността пред семейството по най-различни причини е нараснала. И това е най--добрият вариант за развитието на събитията. Много по-зле е, ако нямате семейство и вече сте почувствали непреодолима тъга по близки хора. За младите е настъпило най-подходящото време да строят свой дом, да създават семейство и заради него да правят кариера. Това е трудна задача, но почти всички ще я решат до пролетта на следващата година. Изграждането на дом - и в буквален, и в преносен смисъл е най-доброто, с което си струва да се занимавате не само през тази седмица, през тази година, но и през следващата година. И започвайте, без да се бавите. В близките дни и седмици кръгът на хората, с които общувате, ще се разшири многократно. Кога, ако не сега, е време да се избира съпруг, съпруга и не толкова близки, но нужни ви сътрудници? Действайте!

БЛИЗНАЦИ
 Неочаквани обстоятелства ви дават възможност в близко време да разширите своята професионална ниша, да подберете много перспективна в материален план работа. Дерзайте. Имайте предвид, че както сега, така и в близко бъдеще, вие не трябва да разчитате на стабилност в кариерата и социалното си положение. Неочаквани обрати в събититята скоро ще доведат до промяна в длъжността, в направлението на дейността ви. Възможно е внезапно и много успешно да се издигнете на самия връх на социалната стълбица и също толкова внезапно да изгубите своя статус. През тези дни вие не управлявате събитията, а само по-добре или по-зле се адаптирате към тях. Това, от което се нуждаете сега, е умението да рискувате и да използвате стихийно възникващите обстоятелства.

РАК
Вие ставате все по-инициативни и предприемчиви, настойчиво постигайки своята цел. Разбира се, това не е онзи натиск, който обикновено проявяват лидерите. Това е по-скоро настойчивостта на желанията, които вие ще реализирате по най-различни начини. Поражда се склонност към игра. Дори ако това не е просто игра, то е интрига. Засилва се влечението към еротиката. Вие настойчиво отстоявате желанието си да бъдете обичани. Вниманието на жените, които имат деца, ще бъде изцяло насочено към тях. Хубаво ще е, ако сега грижата за децата се съчетае с развлечението - така всички ще бъдат доволни. Любовните отношения започват да се оформят в нещо почти официално. Онези, които искат да повишат своята значимост в обществен план, ще могат да намерят своето призвание в организирането на различни мероприятия от обществен и културен характер. Сега е най-подходящото време за подобна дейност.

ЛЪВ
 В следващите седмици акцентът в живота ви ще е върху семейните ви отношения и битовите грижи. Това ще поглъща целият ви потенциал. Сценарият на събитията може да се развива както в позитивен вариант, така и в усложнен. Може би вие ще изграждате своя дом, ще формирате семейството си. От цялата си душа ви го пожелавам. Ражда се тенденция за разширяване на семейството ви и нарастване на имотите ви. Не правете грешки, които ще доведат до разпръскване на домочадието ви. Макар че това може да бъде и позитивно, ако порасналите ви деца се отделят от дома ви, създавайки собствено семейство. Най-доброто, което може да се очаква в близките дни и седмици, това е изгодната продажба на имот и покупка на по-благоустроено жилище. Няма нищо страшно, дори ако за тази цел ви се наложи да вземете кредит или да поискате помощ от родителите си.

ДЕВА
 Надявам се, че за последните месеци вие съществено сте повишили своето благосъстояние. Този благотворен период на повишаване на доходите и големи покупки привършва. Това съвсем не означава, че доходите ще намалеят. Не би следвало обаче да се разчита, че те ще нараснат съществено. Поне не за сметка на собствените ви сили. Започва всекидневие на това социално и потребителско ниво, което е постигнато. През тази седмица няма да можете да избегнете лутаницата и суетнята. Постарайте се заради всякакви дребни ангажименти да не изгубите главната посока. Защото ако разпилеете силите си за множество неща, ще изгубите яснотата по въпроса какво и заради какво всъщност се прави. А това крие в себе си загуба на смисъла на живота и каквато и да е перспектива. Шофьорите трябва да бъдат по-спокойни и внимателни, вероятността от транспортни неприятности е твърде висока. Възможни са и проблеми, свързани с роднини. Но всичко е временно и не особено важно.

ВЕЗНИ
 Месецът на кардинални промени завършва, преминавайки в стабилна фаза. При повечето от Везните тези промени са се превърнали в сериозен обрат към по-добро. Вие бяхте длъжни да откриете онази социална ниша, която в следващите години ще ви даде възможност да се чувствате успял човек. Надявам се, че повечето от вас са я открили. Задачата беше, както се казва във военния устав: "намери място в строя и съумей навреме и без суетене да го заемеш". Надявам се, че сте го сторили. Засега не очаквайте никакви фойерверки, дори отначало може да ви е трудно. Но още в следващите седмици ще почувствате някакъв позитивен напредък, преди всичко във финансов план. В следващата година вашето благосъстояние ще се повиши. Правете планове, гответе се за интензивна работа.

СКОРПИОН
  В живота ви започва много важен период с продължителност една година.  Това става веднъж на дванадесет години. Как ще ви подейства тази енергия? Ще порасне самооценката ви, ще се засилят претенциите ви към околните и обществото като цяло. Ще се повиши жизнената ви и творческа енергия, желанието ви да обичате и да се радвате на живота. Всеки волно или неволно започва да очаква щастлив прелом в съдбата си. Младежта се стреми към самостоятелност, търси своето място. Възможно е даже да станете с по-висок ръст (ако още не сте се състарили), да се увеличат габаритите ви (което трябва да имат предид дамите). Юпитер може да ви донесе много потенциални блага. Но трябва да имате чувство за мярка, иначе благата може да се превърнат в разочарования, както златото в приказката се превърнало в прах.

СТРЕЛЕЦ
 През тази седмица става съществена смяна на жизнената ви стратегия. Широката известност, социалната активност, приятелите и децата вече няма да бъдат за вас самоцел, макар че това никой не може да ви го отнеме. Ако годината за вас е с успешен резултат, социалните ви амбиции и претенции сега се свързват със солидна организация и сякаш се разтварят в нея, ставайки част от "общо дело". Ако нещо не се е получило, вие потискате своите социални претенции, натиквайки ги в най-далечния ъгъл. Или търсите тяхната реализация в благотворителност, социална помощ или в далечни краища. Навсякъде е хубаво, където ни няма, отдалеч всичко ни се струва лесно осъществимо. Помощта на Съдбата не ви напуска, но сега тя е насочена да ви огради от неприятностите, а не към явни постижения и завоевания. В близко време вие няма да имате грижи, превишаващи силите ви. Всичко е с мярка.

КОЗИРОГ
Както и през миналата седмица вие ще трябва да контролирате своето финансово състояние, дебит и кредит да са в строго съответствие. Именно сега вие започвате да берете плодовете на своите социални постижения. Колкото по-високи са завоеванията ви, толкова по-голямо е парчето от баницата. За вас настъпва време на широка известност, макар и в тесен кръг. Вие придобивате и разширявате приятелския си кръг, влизате в елитно общество. Съществено се разширяват контактите ви, благоприятно се развиват важни за вас дела, вие можете да си позволите такива планове, за които преди две години не сте и могли да мечтаете. Разбира се всичко това не възниква на празно място. И няма да се осъществи през тази седмица. Сега само се заражда потенциалът и тенденцията. Засилват се собствените ви амбиции и задължително ще се намерят солидни средства за реализацията им. Всички, които търсят за себе си ключова роля, най-подходящо е да се заемат с политика, да встъпят в партия, да влязат в голяма и силна организация. Тогава за цяла година ще ви бъде осигурена благоприятна социална среда.

ВОДОЛЕЙ
 През тази седмица Юпитер ви дава първа възможност да покажете доколко сте ценни за обществото и как то ви се отблагодарява. Главната цел, която вие трябва да се постараете да постигнете в продължение на година е да заемете достойно място в професията, да постигнете социално престижно положение. Ако имате всичко това и то ви удовлетворява, дръжте на своята репутация и укрепвайте своето влияние. Уважение и висок професионализъм, успешно встъпване в брак, роля на щастлив родител - всичко това става самоцел, независимо дали го осъзнавате или не. През тази седмица, в краен случай, през този месец, вие ясно ще разберете това и ще насочите всички свои сили и таланти към социално-престижна цел. При мнозина ще се появят сериозни външни препятствия, ще се наложи да ги преодолеете, очаровайки хората, които ги създават.

РИБИ
Вашата задача през следващия месец и дори година ще бъде да постигнете авторитетно положение, влияние, макар и скрито, върху онази среда, в която вие живеете и работите. Правете нужните крачки, стройте стратегически планове в онази област, в която ви се иска да имате успех. Повишавайте образованието си, борете се за учени степени. Сега късметът е с вас. Ако ви се наложи да водите юридически дела, съдебни процеси, успехът ще бъде на ваша страна. Ако вие виждате своите възможности далеч зад хоризонта, тръгвайте смело на път. Може би близките месеци ще ви подарят още по-големи блага, отколкото сте получили в живота си през 2002- 2003 година. Разбира се, ако за това положите усилия и способности. Защото каквото посееш, това ще пожънеш. Не сейте вятър, сейте добро семе.

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg
Астрошепот