Нека през новата седмица да ви даде Бог да решите успешно всички свои въпроси

Декември

Седмичният хороскоп до 17 декември:

ОВЕН
 Тенденцията в развитието на събитията, която се формираше през последните седмици и дори месеци, не се променя. И това време не е леко за вас. За да го преживеете правилно, би било добре да разберете някои неща. Най-общо казано в живота ви става "преформиране" на отношенията с най-любимите ви хора, включително с децата, родителите или на родителите с порасналите деца. Всичко това е тясно свързано с материалните ангажименти, с финансите. Нищо ново! - ще кажете вие. Има ли нещо в живота ни да не е свързано с пари? Действително. Само че за вас това сега е по-важно от обикновено. Крайно необходимо е да си създадете такива условия на живот, които ще ви дадат самостоятелност и увереност в бъдещето за дълги години. Да ви даде Бог да решите успешно всички свои въпроси. Ако не през тази седмица, то поне до пролетта. Дано да е така. Но няма да стане от само себе си. Постарайте се.

ТЕЛЕЦ
Вие както преди живеете в напрегнат трудов ритъм, преодолявайки най-различни препятствия. Но всичко се поправя от чукащата на вратата ви радост, от растящото ви чувство на удовлетворение от всичко, което вие сте правили по-рано и предварително. Приятелско общуване през тези дни ще украси живота ви, приятелите ви ще ви помогнат да се почувствате нужни. Вероятно е и влизането ви в интересен кръг на общуване. С една дума, вие вървите по своя си път, повишавайки темпото. Променя се начинът ви на живот. Променя се към по-добро и материалното ви положение, расте влиянието ви върху хората. Да се надяваме, че е за благото на околните и не във ваша вреда. Безпокойството ви от последните години по повод неопределения ви социален статус и семейно положение, постепенно преминава. Оформят се семейните обстоятелства. От първичния хаос на една нестабилна ситуация се ражда фундаментът, на който ще разчитате дълги години. Още веднъж погледнете къде сте го поставили и помислете какво възнамерявате да издигате върху него.

БЛИЗНАЦИ
 Вие сте във властта на обстоятелствата, но това са онези обстоятелства, които сега и в бъдеще ще ви позволят значително да подобрите своето положение. Сега особено ще ви е от полза вашето прехвалено умение да установявате контакти и да си сътрудничите с хората, от които се нуждаете. Дискусии, обсъждания, преговори - това са онези ситуации, в които вие се чувствате достатъчно уверено. "И другите да погледате, и себе си да покажете" - това е вашата стихия. Всички събития се отразяват позитивно върху вашия имидж, семеен ред и върху това, как обзавеждате бита си. Иначе казано, вие променяте обстоятелствата в своя полза и успешно използвате онези, които не съумявате да промените. Успешен обрат в кариерата предстои на всички онези, които не се боят от работа. За родените в края на май, този обрат вече е приключил.

РАК
 Толкова ви тегли към пътуване в чужбина или познавателно пътешествие в непознати места. И ще го имате. В краен случай, ще навестите далечни роднини, или те самите ще пристигнат при вас. Пътешествайки, гответе се за интересни приключения, както романтични, така и от всякакъв друг характер. Само в сряда тези приключения може да не ви харесат. Старайте се да избегнете съдебни дела, възможни са неочаквани ситуации не във ваша полза. Не се тревожете за пари и имущество, в последно време вие се научихте и да печелите, и да икономисвате. До пролетта ще го овладеете до съвършенство. В средата на седмицата пазете здравето си, затова по-добре се откажете от изморителните задължения. През почивните дни ще си починете прекрасно и ще получите всичко, което поискате, в излишък.

ЛЪВ
 Проблемът във взаимоотношенията през последните месеци застана пред вас в целия си ръст. При някои вървят трудно съпружеските отношения, при други - деловите. И не им се вижда краят. Астрологът обаче ви подсказва, че идва краят на това положение - той ще настъпи след година и половина. Как ще пристигнете на финала, зависи от това как ще живеете всеки ден през тази седмица и много още други седмици. Действително, трудно е всекидневно да се мисли за това как да се постъпи, какво да се каже. Сигурно не е и нужно. Затова пък ви е крайно необходимо да намерите врага и да погледнете в очите му. Това може да бъде и друг човек, но по-добре ще е да откриете врага в самия себе си. Какво ви пречи да бъдете щастливи? Какво изисквате от себе си и от другите? Може би трябва да се предоговорите, да изградите отношенията си върху някакви нови правила? Така постепенно всичко ще се успокои. Всичко ще мине по най-добрия начин - и нашир, и надлъж. Изтича времето на всяка обида, животът е по-дълъг от него.

ДЕВА
 Идва краят на домашните преобразования и свързаните с този процес трудности. Повече позитивност в това ще видят родените до 15 септември. И само родените след тази дата, носят върху себе си бремето на властта, отговорността и "семейната карма" във вид на престарели и болни роднини, грижата за които е легнала върху плещите ви. Затова пък подобни "неудачници" тренират силата на личността си, "печелят точки" пред Бога. По-нататък съдбата ще ги възнагради. През тези дни не са изключени и домашни аварии - на водопровода, канализацията, електричеството, или подобните на стихийно бедствие ремонт и разместване на мебели. И все пак, признайте си, че това не е беда, а трудности на растежа. И жилището ви се подобрява, и семейството при някои расте. Не върви да се оплаквате. Само не забравяйте не по-късно от почивните дни да направите генерално почистване и да изхвърлите колкото можете повече ненужни "боклуци". Новото идва на чисто място.

ВЕЗНИ
  Приключват дребните и по-големите грижи от последния месец - пътувания, срещи, познанства. Всичко скоро ще се върне в своите релси. Вие ще заемете своето място на дивана, в собственото си жилище и до самия край на годината ще изпитвате истинско блаженство от обичайното си обкръжение. Някои, особено дейните и високопоставени хора, смятащи своето жилище за нещо повече от собствена квартира, ще продължават да живеят с идеята да разширят жизнената си база - и в прекия, и в преносния смисъл. Финансовото ви положение ви позволява да увеличите разходите си. Те и по-нататък ще растат. Следователно, не ви заплашва бедност. Вие сте заслужили уважение в онова общество, което смятате за свой кръг. При едни той е обширен, при други - по-малък. Най-голяма полза ще имате от общуването с приятели, по-големи по възраст и положение. Избягвайте само онези, които ви молят за заеми или ви вкарват в разходи по други начини. От подобни приятели имате само вреда, при това дългосрочна.

СКОРПИОН
  Съперничество или сътрудничество? Този избор стои практически пред всеки от вас. Стои остро вече почти месец и ще се реши окончателно едва в края на януари следващата година. Какво пък, подобен избор никой няма да направи вместо вас. Може само с увереност да се каже, че не ви заплашва срутване на отношения - и приятели, и врагове, ще останат задълго с вас, да не кажа завинаги. И от това при какви условия ще се договороите вие с тях, зависи каква именно обстановка ще се установи в семейството - атмосфера на любов и топлота или лъжа и семейни тайни. А това ще повлече след себе си и това какво обществено положение ще заемете, как ще се отрази това на вашата репутация - ще я укрепи или подкопае. Виждате колко всичко е объркано и сложно. Но дори и най-сложните житейски задачи имат просто решение - живейте в любов, живейте с истината. И не забравяйте за отговорността си пред роднини и близки. И всичко ще се подреди достойно, дори щастливо.

СТРЕЛЕЦ
 През тези дни се проявяват максимално всички властни и силни черти на характера ви. А така също и онова, от което и от когото сте зависими. Смятате ли вие, че владеете ситуацията - вие или чрез други или се подчинявате на обстоятелствата и пребивавате във властта на някаква идея, стигаща до фанатизъм? Надявам се, че се владеете изцяло и няма да стигнете до нивото на лумпен. За вашия характер това не е свойствено. Въпреки това, има обстоятелства, които действително нямате власт да промените. Тяхната власт през тези дни усещат явно онези, които празнуват рожден ден. Строгите житейски обстоятелства ви диктуват и съответен стил на поведение. Изпитайте силата на своя характер, способност и желание да поемете ролята на лидер, да тръгнете срещу трудностите, без да се огъвате или да ги прехвърляте върху този, който е до вас. Не е много весело, нали? Какво пък, животът не е цирк, а зала за тренировки. Гответе се за шампиони.

КОЗИРОГ
През тези дни или малко по-късно вие ще откриете за себе си някакви тайни. Може и да не ви трябват, но какво да се прави. Това могат да бъдат и интриги на други хора, и ваши собствени тайни. Сега обстоятелствата и проблемите на другите хора са нищо в сравнение с вашите собствени вътрешни преживявания. Съвсем не е задължително това да са тежки преживявания. Но дори и когато са хубави, интензивните преживявания ни променят. Факт е, че вие бавно, но сигурно променяте своите убеждения, своя вътрешен облик. Протича своеобразна чистка на душата ви от всичко, което е остаряло и няма да ви трябва в по-нататъшния ви живот. Какво пък, и помещенията периодично ги почистват, а пък душата е редно да се чисти редовно, например чрез изповед. Пък дори и само пред себе си. Пожелавам ви чисти помисли!

ВОДОЛЕЙ
 Не пропускайте всички онези възможности, които възникват. Всичко, което сега ви позволява да печелите и да харчите повече, трябва да се хваща, да се стиска и да се укрепва. Ако това е работа - избирайте онази, където плащат повече. С времето тя ще ви даде и израстване в кариерата. Ако става дума за човек, готов да ви даде своята фамилия, положение в обществото, длъжност или да подкрепи репутацията ви - дръжте се за този човек. Най-сложното сега е да разберете кой ви е приятел и кой е враг. Деловите и личните взаимоотношения са станали за вас достатъчно болезнен въпрос. Тук има и боязливост, и обърканост, налице е и вашата собствена оригиналност. Не при всички, разбира се, работата върви към скъсване, няма да обобщаваме. Списъкът на трудностите, които ни пречат да изградим здрави и комфортни делови и лични отношения, не е толкова дълъг, както изглежда. Но няма да го обнародваме. Всеки сам си знае болката. Може само да се помогне чрез подсказване: всичко, което се случва сега, става стереотип, сценарий, който вие ще използвате и играете години. Проявете режисьорски талант.

РИБИ
Сега вие се отнасяте много сериозно към работата си, ако не сте я загубили още в началото на есента. Подтвърждавайки своята компетентност и професионализъм вие изразходвате много сили и здраве. Между другото, за здравето: то още ще ви потрябва. Не пренебрегвайте никакви признаци на неразположение. Лекувайте се навреме. Не превръщайте преумората в болест. Особено сега. Служебните отоншения не се подреждат много комфортно. Иска се немалко време и съзнателни усилия, за да се почувствате уверено и комфортно в качеството си на ръководител и подчинен. Служебната йерархия се строи и престроява, тренирайки вашата способлност да се приспособява към ситуацията, водейки понякога задкулисна игра. Към края на годината напрежението ще спадне, но отново ще се върне, за да се тегли чертата под окончателния баланс на силите през следващото лято. Значи сега вие живеете не с моментните грижи, а с перспективата. Дано тя да стане позитивна.

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg
Астрошепот