Китайски хороскоп Дракон

Китайски хороскоп
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Китайски хороскоп - Дракон В древно китайския трактат „Хуайнандзъ" четем: „Джунлун, или Дракона с Факела, живее в портите на Дивите Гъски, или Йенмън, на северния склон на планината Уейю и никога не вижда слънцето.

Този дракон държи в устата си Факел и осветява с него великата тъма." А в „Книга на планините и моретата" е записано: ,,Отвъд Северозападния Океан, на север от Червената вода, има планина, наречена Красивата опашка, където живее божество с човешко лице и с тяло на змия, цялото червено на цвят . . . То не яде, не спи и не диша. Навестяват го ветровете и дъждовете, а то разпръсва Деветте Тъми и затова се нарича Дракона е Факела."
   
     Хората, родени в годината на Дракона, се отличават с изключителна виталност — никой не може да ги спре да извършат това, което са намислили, и никой не е в състояние да накърни тяхното самочувствие. Но въпреки своята виталност, във всеки Дракон има нещо, което го прави тайнствен и непроницаем. Драконът изпитва голямо влечение да разсъждава по темите за живота и смъртта, тайнственото и загадъчното, хипнозата и спиритизма. Той с удоволствие обича да философствува върху смисъла на живота и затова не е способен на дреболии, лицемерие, злословие, дори на най-елементарна дипломация в отношенията си с околните. За Дракона е висше удоволствие да бъде в обкръжение на приятели, които да се чувствуват добре в негово присъствие, да изслушват идеите му, да му дават чувството, че не тъпче на едно и също място, а се движи напред в живота.
     Драконът е извънредно чувствителен и много често изпитва едно необяснимо и безпричинно вътрешно безпокойство. Стремежът му към съвършенство го прави взискателен както към себе си, така и към околните — той изисква много, но допринася и много за обществото.
      Чувството му за независимост е много силно, което прави понякога от него саможивец или особняк. Драконът съвсем спонтанно изразява това, което мисли, при него езикът често изпреварва мисълта и неговите забележки попадат в целта, като нараняват по-нежните натури. Но именно те трябва да се вслушват в това, което казва той, защото думите му обикновено почиват на реалността и един Дракон не говори празни приказки, а винаги дава добри съвети.
В любовта Драконът има също толкова късмет, колкото в професията. Неговата тайнственост привлича противоположния пол така, както медът — пчелите. Драконът обаче се влюбва много рядко и предпочита да подари сърцето си само веднъж, отколкото да става жертва на чести разочарования. Наред с това обаче той може да бъде причина за много тежки драми и разочарования . . . Една древно китайска легенда разказва: „Една мъдра майка казала веднъж на дъщеря си: „Никога не се влюбвай в Дракон!.", а на сина си, който бил от зодията Дракон: „За щастие за теб няма нужда да се тревожа . ."
     Драконът има трудности в първата фаза на живота си, защото е много взискателен към своите близки във всяко отношение. Артистичният му темперамент ще му причини много неприятности и през втората фаза — неговият труден характер го кара винаги да страда от неудовлетвореност. Но той ще бъде щастлив в своята последна фаза на живота, която ще му донесе всичко, което пожелае, тъй като Драконът е знак на щастието, сполуката, успеха, символизира живота и движението напред. Драконът носи в себе си петте благосклонни компонента: богатството, хармонията, добродетелта, дълголетието, съдбоносния завършек.
    Удачно е за Дракона да свърже живота си с ПЛЪХ, защото влюбения ПЛ ЬХ може да понесе всичко, дори и безразличието. Същото се отнася и за връзката със ЗМИЯТА. В любовта и живота МАЙМУНАТА ще го допълва и обогатява със своята житейска хитрост. Връзката с ТИГЪР не води към спокойствие, но Драконът трябва да избягва неспокойното КУЧЕ, което със своя песимистичен характер никога няма да му повярва . . .
   
А ето и европейските зодиакални характеристики на хората, родени в годината на Дракона:
Козирог: Скромен Дракон, невзрачен за своя знак.
Водолей: Дракон със силна интуиция, склонен към самокритика.
Риби: Супер - Дракон, надарен с изключителна мъдрост и вдъхновение. Може и е длъжен да отиде далече в живота.
Овен: Свръх - Дракон — достига успех и със затворени очи.
Телец: Спокоен Дракон, изключително удобен за семеен живот.
Близнаци: Многоцветен Дракон — в характера му има всички цветове на дъгата.
Рак: Мечтателен Дракон, витае в облаците, строи въздушникули.
Лъв: Дракон с извънредно развити черти на потисничество и господство над околните.
Дева: Точен Дракон, на него може да се вярва.
Везни: Не се доверявайте, външността му лъже. Може да разочарова всеки.
Скорпион: Клокочещ като вулкан Дракон. Изгаря всеки, който се докосне до него.
Стрелец: Разчитайте на него сигурен Дракон.

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg