Хороскопът за идната седмица: душата ви ще е окрилена от щастие и топлина

Февруари

Седмичен хороскоп до 18 февруари

ОВЕН
  Вие сте най-активни и резултатни във всичко, което касае комуникациите: обществена дейност, търговия, изграждане на лични отношения, ориентирани в дългосрочен план. През тази седмица е кулминацията на сюжета, започнал в средата на септември миналата година. Краят ще бъде преди женския празник, а сега все още е възможно ефективно да се повлияе върху ситуацията в нужната за вас посока: да се раздухва огъня или да се хвърля прах в очите, зависи какво искате. Вие коригирате своите планове в известна степен, но като цяло ги разширявате, изпълвайки ги с конкретни събития и съдържание. Това се проявява най-ярко в понеделник и вторник. Вторник е най-удобният ден за постигане на желаното. Всяко действие обаче предизвиква равно по интензивност противодействие: във вторник вечерта ще стане очевидно кой или какво ви се противопоставя. Не го игнорирайте, дори ако в началото то ви се стори недостойно за вашето внимание. Сряда и четвъртък са благоприятни за изгодни покупки, а в неделя ще узнаете доколко е благополучно семейното ви положение.

ТЕЛЕЦ
По-голямата част от януари, целият февруари и половината от март, искате или не искате, ще бъдете много търсени като професионалист, ще бъдете въвлечени в обществена дейност, а накрая и стари приятели и роднини няма да могат без вас. Приятно е, но все пак е трудно да успеете с всичко. Ако сега не ви търсят, това е печално, защото събитията през февруари ежегодно стават индикатор за състоянието на кариерата и репутацията ви. Не само в службата, но и изобщо в живота. Бъдете усърдни, не се оплаквайте. По отношение на финанси и кариера най-перспективни са родените през втората половина на май. Лесни пътища и предимства обаче не се дават никому. Всичко зависи от изградения авторитет и натрупан опит през миналата година. Вашата обществена и семейна значимост ще се прояви най-пълноценно във вторник, сряда и четвъртък. В събота изгодата ще отиде при занимаващите се с интелектуална дейност или при онези, които са силни в публичното пространство. В личния живот се запазва обичайното статукво. С помощта на роднини можете да получите материални и житейски блага. Опипайте почвата в сряда и неделя.

БЛИЗНАЦИ
През тази седмица вие сте подвижни, напористи и постигате всичко, което смятате за свой приоритет. В този смисъл най-хаотичният и може би продуктивен ден е събота, особено ако вашите интереси са в областта на комуникацииите, търговията и информацията. Намеренията, свързани с далечни пътувания или обучение се реализират бързо и без протакане. Опирайте се на своя и чуждия опит, не се стремете към нещо необичайно. Сега не е време за експерименти. Рискът не е желателен в нищо. Ако една от задачите ви е установяването на добри отношения и съгласуване на плановете с ръководството, родителите (независимо от възрастта) или роднини, тази задача лесно ще изпълните в понеделник и вторник. Задгранични колеги или приятели винаги са на разположение, винаги са полезни. Ако имате парични затруднения, опитайте се в сряда и четвъртък да намерите изход чрез влиятелен човек. През тази година нищо не се осъществява толкова лесно, както през миналата, ако липсва надежден човек, чиито ресурси можете да ползвате на законно основание.


РАК
През тази година за вас е най-важно да имате до себе си надежден човек, с който отношенията ви имат официален и законен характер. Партньорът ви трябва да е с по-висок статус от вашия, с по-големи финансови и други ресурси. Ако още нямате такъв, търсете настойчиво. Този човек може да направи живота ви сигурен, благополучен и обезпечен. Това може да бъде съпруг (съпруга), началник, родител или делови партньор-съдружник. През тази седмица ще можете да проверите своето благополучие в това отношение в сряда. Заедно с това ще заздравите и подобрите тези отношения. В петък и събота не забравяйте да проверите какво се върши зад гърба ви в буквален и виртуален смисъл. В неделя намерете време и душевна топлина за себе си, а и за своите близки у дома. Следва да отделяте поне два дни в месеца за укрепване на роднинските връзки и повишаването на материалния и душевен комфорт в своето собствено семейство. За вас това е особено актуално - да се чувствате у дома си комфортно и спокойно. Работете над това.

ЛЪВ
Настъпила е последната от четирите седмици, когато ще се изяснят вашите партньорски отношения: установени ли са, разрушават ли се или укрепват. Този процес се повтаря ежегодно по едно и също време, забелязали ли сте това? Ако през тази седмица вие поне веднъж изпитате умиротворение или блаженство от общуването с близък човек, значи всичко е наред. По-вероятно е съпружеските или романтичните отношения да ви подарят такова блаженство в събота. Ако не е така, търсете онзи, който може да ви направи щастливи. Деловите отношения са нещо съвсем друго. Тук еуфорията е вредна. И ако през тази седмица деловият ви партньор е събудил във вас подобно мечтателно - приповдигнато състояние, то е по-скоро сапунен мехур, който скоро ще се пукне, а на вас ще ви се наложи да чистите образувалата се локва. Ако се занимавате с обществена дейност или работите в сферата на комуникациите и търговията, седмицата ви ще е доста хаотична и объркана. Ще успеете да пробиете, ако се възползвате от благоприятните обстоятелства и приятелските си контакти.

ДЕВА
 Непредсказуемостта на околния свят и на конкретни негови представители, която в последно време усложнява живота ви, през тази седмица почти не се проявява. Можете да живеете и работите така, както сте свикнали. Ако имате конкретни делови проекти или житейски задачи, лесно можете да постигнете необходимия резултат. Само не започвайте нещо абсолютно ново: по-добре се получава онова, което вече умеете или сте започнали в началото на януари. В службата обстановката е малко нервна, но ако използвате своя опит и внесете малки усъвършенствания, можете да успеете и да организирате всичко. В личния живот бавничко расте степента на удовлетвореност: романтичните отношения укрепват, децата ви радват. Отдушник и материална подкрепа за мнозина от вас служи собственото ви хоби или творчески способности. По-смело развивайте и превръщайте любителството в професионализъм. Със сигурност през тази година ще провърви на Девите, които са държали или ще държат важни изпити, ще се борят с конкурентите си. Вашата педантичност и практичност през тази година се търси и цени както никога. В сряда си направете експеримент: в какво именно ви върви. В обозначената област ще ви върви през цялата година.

ВЕЗНИ
 Периодът е благоприятен за вас: всичко се подрежда така, както искате. Можете дори да си позволите кратка почивка в чужбина или да приключите работата по благоустройството на семейното гнездо. По този повод в понеделник са възможни разногласия с домочадието, които окончателно ще се уредят в сряда. При съпрузите и влюбените във връзка с новооткрити факти ще протича поредното приспособяване и адаптиране един към друг. Ако това е невъзможно, по-добре ще бъде те да прекарат известно време далеч един от друг. Важно е в събота решението да удовлетвори и двамата. Ако имате деца, през тези дни те ще заемат цялото ви внимание със своите: училище, курсове, уроци, увлечения. В неделя посоката на вашето внимание още повече се измества в посока към децата или собствените ви увлечения и интереси. Обичайната работа се отлага или съкращава до необходимия минимум. В неделя мнозина от вас ще си направят ден, посветен на здравето, рязко променяйки диетата си или отдавайки се на някакъв екстремен вид почивка.

СКОРПИОН
 Успехът на вашата дейност сега се определя от ефективността на помощта от страна на околните или степента на противодействието на хора и обстоятелства. Можете да обърнете посоката на събитията както в позитивна, така и в негативна посока. Значи трябва да действате особено обмислено и в личния си живот, и в деловата сфера. В петък всичко се подрежда оптимално. Особено актуални са семейните дела, които също се решават не еднолично, а със съдействието на околните: търсете такова съдействие. Не по-малко важни са и финансовите въпроси: повишават се и доходите, и разходите; на някои ще се наложи да се разправят с кредитори, други ще влязат в ролята на такива. Това ще ви въвлече в сериозна зависимост, но ще реши много други въпроси. При жените значимо се повишава интересът им към интимната страна на живота. Всички подобни интереси се удовлетворяват. Благоприятен ден е вторник. Ще съумеете да направите много и да постигнете всичко, което сте набелязали. Сряда ще ви донесе кратко, но показателно изостряне на семейната ситуация. Направете си изводите.

СТРЕЛЕЦ
 Временните финансови трудности ви диктуват стратегията на икономия и пестеливост. Чак до лятото принудителните разходи (кредит, данъци) могат да бъдат доста обременителни. През тази седмица актуална житейска тема е взаимодействието с близкото обкръжение: сътрудници, приятели, съседи. Доста сили отнемат преработването на документи или повтарящите се усилия да получите нужните документи. Някой враждебен към вас ви тормози съзнателно. Малка, но продуктивна стъпка може да бъде направена във вторник и петък; през останалите дни на седмицата ще се наложи да си теглите "колая". Ще успеете да го "изтеглите" едва в края на февруари. Почти по същия начин стоят нещата и с пътуване, обучение, други дребни ангажименти. Ако нещата не вървят, трябва спешно да се търси грешката или да се променя подходът, тактиката. Благоприятната във финансов и социален план ситуация, която съществуваше от началото на годината, губи силата си. Ако до този момент не сте постигнали нищо, живейте с това, което имате, укрепвайте завоюваното. Ако искате да направите скок, ще ви трябват прекалено много сили, преразходът е очевиден. Следващият многообещаващ период на развитие ще бъде от средата на август до края на ноември.

КОЗИРОГ
Декемврийските Козирози изчерпаха лъвската доза от "манната небесна", която капеше върху главите им от началото на годината до този момент. Който е успял, той е маркирал своя златоносен участък. През тази седмица ще се проявят първите трудности, свързани с това, че е време да се закрепят в своята нова позиция, в новия си статус или състояние. Всички останали Козирози са в същото положение, просто декемврийските го усещат много по-определено, силно. Като цяло, във фонов режим цялата тази година е благоприятна, но развитието и успехът в живота идват малко по-трудно, отколкото през януари и началото на февруари. Следващият крайно благоприятен период ще бъде от август до декември: достатъчно време, за да се отвоюва от живота късче щастие или успех. Защото такъв род шанс като този през тази година се дава не по-често от веднъж на 12 години. В понеделник и вторник направете ревизия на своите финанси и колкото можете по-трезво, но с оптимизъм за бъдещето, преценете своите потребности. Налице е възможност в скоро време да започнете да печелите толкова, колкото ви е нужно за достоен живот. Ако в сегашната служба няма перспективи, търсете си друго място. В петък ще се появи нещо в тази посока.

ВОДОЛЕЙ
  Време е за мечти. През тази седмица повечето от вас пребивават в състояние на еуфория, мързел или прозрение. По-силно от всичко подобно състояние се проявява в понеделник и вторник. На творческите, енергични хора то носи открития, откровения, раждат се смели планове за бъдещето и също толкова смели авантюри в настоящето. Пасивните хора остават в състояние на малодушие, отпуснатост или се отдават на своите мними грижи. Изкривяването на реалността е валидно в доста голяма степен абсолютно за всички Водолеи, но някои ще спечелят от това, други ще загубят. Рождениците през тази седмица са активни и увлечени от проектите за бъдещето. В такова състояние те могат да пребивават до есента, само че през късната есен жестоката реалност ще отрезви всички мечтатели. Помнете за това, че в първите дни след рождения ден със своите постъпки и отношение залагате тенденциите за цялата година, формирате своята реалност за близките месеци. Постарайте се да творите позитивност за себе си и околните.

РИБИ
Енергийният фон на седмицата е неутрален, енергетиката на всички не е висока, икономисвайте силите си. Последните седмици преди рождения ден са характерни с най-силен спад на жизнените сили за годината и претоварване от обстоятелствата, които ви затрупват. Въпреки това, през тази седмица би било грях да се оплаквате от грубите обстоятелства, напротив, невидимите или видимите сили ви помагат много, особено в уреждането на семейните въпроси. Някои приключват покупката на имот, други завършват ремонт. Дребна интрига продължава зад гърба ви и стопира реализацията на вашите намерения. В понеделник, вторник, петък и събота се постарайте да сведете до минимум вредата от нея. Това са дни, когато тайните лесно изплуват на повърхността. Истински закъсалото колело е възможно да бъде измъкнато едва след 15 февруари. За обществени мероприятия и значими позиции в колектива благоприятни дни са сряда и четвъртък. Тогава и приятелите могат да донесат най-голяма полза, да окажат покровителство. През останалите дни не се опитвайте да бъдете на преден план.

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg
Астрошепот