Китайски хороскоп Глиган (Свиня)

Китайски хороскоп
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Китайски хороскоп - Глиган (Свиня)В „Каталог на западните планини", книга първа е записано: „Още петдесет ли на запад е Бамбуковата планина . . .

На върха й растат много клонести дървета. По северния й склон има много желязо. Там се въди животно на вид като глиган, но с бяла четина с косъмчета колкото игла и черни в края. Нарича се дива свиня . ."
   
Хората, родени в годините на този знак, са надарени с рицарски характер. Галантни, внимателни, услужливи до крайност, те притежават много скрити вътрешни сили. Глиганът винаги развява пред себе си знамето на чистотата: на него изцяло можете да се доверите, защото вътрешната му нагласа е такава, че той не може да излъже или да предаде. Има малко приятели, но този, който има честта да бъде негов приятел, може да се счита щастлив, защото Глигана се отнася с изключително внимание към хората, които са му на сърцето. Освен това, макар да има твърде емоционален характер, Глигана много рядко ще възразява или опонира в дискусии на тези, които обича.
Може да се каже, че хората от тази зодия притежават известна доза свенливост и почти никога не разчитат на чужда помощ, защото инстинктивно усещат, че могат да разчитат единствено на себе си. В тази връзка една китайска поговорка казва: „Глиганът е широк отпред, но тесен отзад" — т.е., приема много неща, но ги задържа в себе си. По възможност Глигана трябва да избягва да се забърква в каквито и да е било разправии или съдебни процеси, защото е честен и поривист, и ще загуби пред един безскрупулен противник.
Глигана може да се посвети на всяка професия, защото навсякъде ще се прояви като добросъвестен и трудолюбив работник. Със своята чувствителност той може да пробие и в някои изкуства, като поезия, литература, музика . . .
От материална гледна точка Глигана винаги си осигурява необходимия жизнен минимум почти без никакви усилия. Това обаче съвсем не е някакво житейско преимущество, защото пък друга китайска поговорка гласи, че „на свинята винаги осигуряват храна със задни мисли, за да могат да я ползват като печено на новогодишната трапеза" ... А тази житейска истина е валидна и при хората, тъй че Глигана винаги трябва да бъде внимателен, да не се доверява много-много, защото обикновено другите злоупотребяват с пословичната му добрина. Неговата необикновена искреност почти обезоръжава противниците му, които нерядко го уважават за това, но нерядко и скрито му се присмиват . . . Под благодушния вид на Глигана се крие обаче много воля и даже властност — когато той
вземе едно решение, никой не може да го спре при неговото осъ¬ществяване.
В емоционалната сфера хората от този знак често са обичани любимци, но нерядко се оказват излъгани и разочаровани. Жената-Глиган е добра майка, но нека свърже живота си с ТИГЬР, защото тази комбинация е най-удачна за избягване на конфликти и спорове. Нека Глигана всячески избягва Змията, тъй като много лесно попада под нейна зависимост. Като партньор Глигана е много подходящ, защото приема своите неуспехи без излишни трагедии, а недостатъците на другите —с търпимост.
   
Първата фаза от живота на Глигана е относително спокойна. През втората могат да възникнат редица проблеми в съпружеския живот, в който той сам ще търси изход.
Ето и европейските зодиакални характеристики на този знак:
Козирог: Много е строг по характер. Истински Глиган.
Водолей: Ефектен Глиган. Уравновесен. Винаги се добира до успеха.
Риби: Вдъхновен Глиган. Може да се отдаде на изкуството.
Овен: Глиганска глава, но златно сърце.
Телец: Очарователно и сърдечно прасенце.
Близнаци: Безумен Глиган. Обожава крайностите.
Рак: Непрекъснато трябва да се оглежда, за да не бъде изяден.
Лъв: Глиган с характер! Обаче сърцето му го води . . .
Дева: Практичен Глиган. Прави това от което има полза.
Везни: Деликатен Глиган. Притежава много запаси за черни дни.
Скорпион: Суров Глиган. Винаги очаквайте от него някакво свине тво!
Стрелец: Логичен Глиган. Винаги си задава Въпроса: „Сланина ли съм, или свиня?"

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg