Хороскоп до 7 май: с тихи стъпки щастието върви към вас

май

Седмичен хороскоп до 7 май:

Овен

Тази седмица свършва поредицата от събития, които преживяхте вие и хората около вас с голямо пренапрежение и много емоции. Още миналата есен вие поставихте пред себе си сериозната задача да направите живота си по-"престижен". След време някои илюзии се разсеяха, а в началото на годината намеренията ви придобиха конкретност, което разбира се намали вашите възможности, но претенциите ви - едва ли. Сега обстоятелствата изискват най-трезви постъпки и нови усилия от ваша страна, а така също - помощ и протекции отвън. Ако вие не сте отблъснали онези, които са били готови да ви помогнат, то през тази седмица излизате на финишната отсечка - получавате резултат от своята продължителна и мащабна акция. Колкото и да не ви удовлетворява този резултат, през следващата седмица вече нищо не може да се промени. Ще се наложи да се приеме онова, което ви е дала съдбата, по-точно, онова, което сте съумели да постигнете. За някои това е възможност да продължат възхода в кариерата си, при други - става дума за местожителство и условия на живот или други подобни житейски аспекти. В петък ще има удачен за вас обрат на събитията - възползвайте се от него. В неделя денят се получава доста напрегнат, може да се нарече дори решаващ.


ТЕЛЕЦ
 През следващия месец вие ще се стремите да решите всички въпроси с помощта на компромиси - меко и дипломатично. А ви предстоят важни дела, може да се каже фундаментални, основополагащи за дълъг срок от време. Всеки има своите, но при всички въпросите касаят повишаване на благополучието. Работата си е работа, но и за удоволствията не бива да се забравя. Вие умеете прекрасно да се отпускате, да си почивате и знаете как да доставите удоволствие на друг човек. Желателно е да използвате това умение в сряда. При мнозина Телци съпружеските или романтичните отношения стават повод за интензивни чувства и съдбоносни събития. Вие се стремите да изглеждате колкото е възможно по-привлекателно и това е правилно - време е да обновите украшенията, козметиката, да си купите модна дреха, за което е най-добре да отделите няколко часа в четвъртък. Всичко, което не успеете да направите, отложете за следващата седмица. Неделя не е най-успешният ден за вас, постарайте се да избегнете изясняването на отношенията и излишните разходи.


БЛИЗНАЦИ
Ако страдате от хронични заболявания на периферната нервна система (невралгии), следва да се предпазите от усложнения. Освен това от понеделник до петък съществено се снижава чувството за реалност, възниква желание "да не се забелязват" или да се изкривяват неудобните факти. Обещанията и разговорите са обтекаеми, неконкретни, някои неща се забравят, проявява се невнимание. От 2 до 7 май ще настъпи периодът на "разплата": ще се открият грешки, ще се наложи да се отговаря за неизпълнени обещания и да се прекратят съмнителни познанства. По тези и други причини времето от понеделник до петък се смята за неблагоприятно за успешни делови преговори, нови познанства, решаване на въпроси "по същество". В събота общителните и подвижни подрастващи, студенти, младите по дух мъже и жени, успешно пренебрегвайки някакви задължения и тежка работа, се натъкват на спирачки във вид на решителен и дребнав контрол от страна на родител, началник, преподавател и на всички, които притежават формална власт. Тази "напаст" ще ви преследва няколко дни. В събота и неделя любителите на високите скорости вероятно ще получат предупреждение от служители на КАТ във вид на глоба, а излишно комуникативните мъже ще трябва да стоят "вързани" вкъщи, получавайки от съпругата си куп неотложни задачи, които не могат да бъдат отложени. Ако сте достатъчно добросъвестни и не бягате от задълженията си, седмицата ще премине спокойно и почивните дни ще бъдат спокойни.


РАК
Както и преди се запазва вашата инициатива в избора на кръга от хора, с които общувате, в привличането на нужния човек, притежаващ реална власт и ползващ се с вашия авторитет. За мъжете това е подходящ период за обществена дейност, избор на успешен делови партньор и бъдеща съпруга от добро семейство. Прави се всичко за целенасочени постъпки, позволяващи разширяването на обичайните рамки за сметка на включването в своя кръг на общуване на хора с по-висок социален статус и значимост. В зависимост от обстоятелствата и своите поведенчески предпочитания вие играете различни роли, но във всеки случай сте склонни да решавате въпросите настойчиво, понякога със силови методи, тоест чрез пробив, завоюване на нещо. Както и преди, проявявате воля, решителност, смелост, стремеж към победа. Обратната страна на такава позиция са конфликти, травми, изгаряния и други странични ефекти от повишената активност. В любовта особено ярко се проявява вашият инстинктивен стремеж към завоюване, а не към привличане. Във връзка с това жените в последно време проявяват характер на амазонки, с всички произтичащи от това следствия. Най-лесно е да се постигне желаното в петък. Получавайки го, не забравяйте, че изборът е бил ваш, не говорете после: Господи, изобщо не исках така да стане. Този момент ще настъпи в неделя - нека този ден стане за вас щастлив.

ЛЪВ
Периодът не е нито по-лош, нито по-добър. Погрижете се за своята репутация, стабилност в професионален и социален аспект. Сега не е време за активни действия, пазете статуквото. Работата е в това, че през тази седмица ще ви е трудно да се проявите и да формирате събитията по своя воля. Като че ли в живота ви е настъпила своеобразна пауза. Това е повод да седнете и да осмислите някои неща. Контролирайте нервите си, спонтанните постъпки са вредни. През следващата седмица всичко ще стане ясно и ситуацията ще се упрости. Житейските обстоятелства през са мъгляви, партньорите несигурни, подозрително алтруистични или просто неразбираеми за вас. Във връзка с това е много сложно да се ориентирате в деловите и съпружески отношения - на кого да доверявате и на кого да не доверявате. Трябва да изчакате да се разсеят облаците. Това ще стане едва през есента, а засега само отвреме на време ще прозира реалната обстановка. През тази седмица проследете за такъв момент в събота и неделя. От средата на седмицата до края й с онези, които са с по-висок формален статус от вашия, се формира позитивно взаимодействие, способно да облекчи някои трудности в материален план. За финансови инвестиции и реализация на други материални въпроси най-добрите дни са сряда и четвъртък.


ДЕВА
 От понеделник до петък животът ви се усложнява от неопределеност в битови житейски сюжети - работа, грижа за роднини или далечно пътуване. Като че ли всичките ви усилия са безрезултатни, потъват като вода в пясък. В петък ситуацията се променя в противоположна посока, към максимална конкретност, но отново не за добро - вие сте склонни да преценявате положението като доста песимистично. Не изпадайте в крайности. В края на седмицата може да се почувствате като изкупителна жертва и за компенсация ще намирате непрекъснато кусури на околните, дотягайки им с критиката си. За да избегнете текущи или по-сериозни грешки, е необходимо във всичко да действате систематично, спазвайки всички правила и закони. В по-добрия случай вие успешно планирате ангажиментите си, времето си и се изявявате по отношение на околните като независим контрольор и пазител на реда. Не забравяйте, че сега следва да внимавате за здравето си, тъй като е възможно да възникнат продължителни хронични заболявания или да се изострят съществуващите. Дамите на средна възраст през тази седмица ще трябва да положат повече усилия, за да запазят външността си млада: през тази година вие сте беззащитни пред неприятните признаци на повяхването и стремителното натрупване на килограми. Препоръчвам на всички без изключение да обърнат внимание на състоянието на своите стави, коси и кожа. При необходимост им помогнете.

Следете своят хороскоп всеки ден в Bg-Astrology.net
Четете десетки заинтригуващи материали всяка седмица!
Изпращайте своите предложения и статии за публикуване на zona_ok@mail.bg
Астрошепот